Honing en Stuifmeel

 

Streekhoning of seizoenshoning, wat moet ik kiezen bij hooikoorts? 

In het voorjaar is er veel vraag van klanten naar producten in relatie met Hooikoorts. Honing kan verlichting bieden bij hooikoorts, door de aanwezige pollen in de honing. In het voorjaar krijgen we veel vragen met betrekking tot hooikoorts en honing. Welke soorten wij aanbieden ligt aan het seizoen. Vroeg in het voorjaar is een voorjaarshoning uit Nederland zeer geschikt om aan te bieden. Dit kan een Voorjaarshoning zijn / Fruithoning / Koolzaadhoning of Wilgenhoning.

Berkenpollen zijn in Groningen hetzelfde als in Limburg.

Omdat de problematiek van hooikoorts in alle delen van Nederland identiek is op dezelfde momenten (De berkenpollen zijn hier en in Groningen dezelfde als in Zwolle of Venlo), is een Nederlandse honing even effectief als een streekhoning. Op deze schaal is Nederland gewoon een erg kleine regio, dit in verband met de vraag dat de klant soms vraagt naar regionale- of streekhoning. Belangrijker dan de streek nog is het seizoen waar de honing in geoogst is.

Fruithoning is van het begin van het seizoen, dit wordt gevolgd door bloemenhoning en de koolzaadhoning, daarna komt de linde. Komt de hooikoorts pas laat in het seizoen op, probeer dan eens de Balsemien.

Koud geslingerde honing. Soorten die wij verkopen is niet verhit. 

Honing & Raathoning

 

Manuka Honing

 

VOOR WIE IS HET BEDOELD, WIE KAN HET GEBRUIKEN?

Nieuw-Zeelandse Manukahoning is het enige 100% natuurlijke voedsel ter wereld waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het een unieke, hoogwaardige, betrouwbare bioactiviteit heeft en staat wereldwijd bekend als een van de meest unieke voedingsmiddelen, waardoor het geschikt is voor iedereen vanaf 1 jaar oud. Manukahoning heeft een gematigde glycemische index van 54-59, waardoor diabetici nog steeds kunnen profiteren van Manukahoning bij een zorgvuldig beheer van de bloedsuikerspiegel. Manuka Honing is ook geschikt voor dieren.

UNIEKE KENMERKEN

De inheemse flora en fauna van Nieuw-Zeeland hebben zich de afgelopen 80 miljoen jaar geïsoleerd kunnen ontwikkelen, wat heeft geresulteerd in een van de hoogste niveaus van natuurlijke bioactieve stoffen ter wereld. MNZ is er trots op deze unieke producten op de wereldmarkt te brengen en zich in te zetten voor duurzaamheid bij de bijenteelt, oogst en verwerking van onze producten. MNZ plaatst zijn bijenkorven in afgelegen gebieden van Nieuw-Zeeland en gebruikt geen antibiotica voor ziektebestrijding in de bijenteelt. De houten bijenkorven zijn vrij van chemische conserveermiddelen en pesticiden. Wij controleren regelmatig op de aanwezigheid van de varroamijt en volgen de principes van de biologische productie van honing. De gebieden zijn in Nieuw-Zeeland echter aangemerkt als biologisch zeer schaars. Onze honing is een rauwe honing, wat betekent dat deze niet extra gefilterd en niet belucht is en de temperatuur op het moment van productie nooit hoger is dan de temperatuur in de bijenkorf. Bij de verwerking van de honing worden geen chemicaliën gebruikt en wordt alleen heet water gebruikt om de installatie schoon te maken. Tijdens het gehele productieproces worden nooit agressieve chemische schoonmaakmiddelen gebruikt; noch binnen, noch buiten. MNZ zet zich in om zo duurzaam mogelijk te ondernemen en daarmee onze invloed en druk op de prachtige en unieke omgeving te minimaliseren.

Levertijd van de Manuka honing is ongeveer een week.