Wist u dat Propolis ook voor uw hond of kat gebruikt kan worden? Het middel wordt gebruikt bij diverse kwaaltjes. In deze blog leest u meer over de diverse propolis producten voor huisdieren en de exacte toepassingen.

Wat is propolis eigenlijk?

Propolis (bijenlijm) is een donkerbruine en lijmachtige substantie met een 100% natuurlijke oorsprong. De honingbijen maken propolis uit de knoppen en harsen van bomen en planten. Vervolgens brengen ze het naar de bijenkorf, waar het wordt gebruikt als bescherming tegen micro-organismen, bacteriën en virussen. Maar ook om gaatjes en spleetjes in de bijenkorf of bijenkast af te dekken. Het fungeert als het ware als een natuurlijke barrière. Ruwe propolis bestaat uit ongeveer:

 • 50% harsen
 • 30% wassen
 • 10% essentiële oliën
 • 5% stuifmeel
 • 5% verschillende organische verbindingen.

al eeuwenlang wordt dit wondermiddel toegepast door de mens vanwege de krachtige antibacteriële werking. Met de komst van de speciale lijn Propolia® – producten voor honden en katten kan nu het hele gezin – ook uw trouwe viervoeter – profiteren van producten van de honingbij.

Propolis voor hond en kat: bij welke ongemakken?

Propolis voor uw huisdier is vrij verkrijgbaar zonder recept. Propolis heeft een 100% natuurlijke komaf en kent zelden bijwerkingen. Heel sporadisch kan het voorkomen dat uw hond of kat allergisch is voor bijenproducten.

U kunt propolis voor uw huisdier gebruiken voor diverse ongemakken. Hierbij kunt u denken aan:

 • Ondersteunen van het herstellend vermogen van de huid
 • Insecten- of tekenbeten
 • Huidinfecties
 • Wondjes zoals brand- en schaafwonden
 • Een beschadigde, gevoelige, jeukende of geïrriteerde huid
 • Oorontsteking en andere ongemakken bij de oren

Oorverzorging

Veel honden of katten hebben er wel eens last van. Huiduitslag, jeuk, of ontstoken oren. Klachten bij de oren zijn vervelend voor u, maar nog veel vervelender voor het dier zelf. Ze kunnen namelijk moeilijk hun eigen oren schoonmaken. Natuurlijke oordruppels met propolis reinigen en beschermen de oortjes van uw hond of kat. De druppels kunnen eenvoudig middels een pipet in de oorschelp worden aangebracht. Vervolgens even de oortjes licht masseren, zodat de oordruppels goed verspreid worden. Zo kunt u zelf eenvoudig en snel de oorontsteking van uw hond of kat behandelen. De oordruppels kunnen dagelijks gebruikt worden, maar zijn niet parasietwerend.

 

Shampoo

Vachtverzorging is bij veel katten en honden een absolute must. Regelmatig kammen, een gezonde levensstijl en een goede shampoo kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld een speciale en milde shampoo op basis van propolis en honing. De dierenshampoo van Propolia heeft een  hydraterende werking en gaat klitten tegen. Bovendien is het product geschikt voor alle soorten vacht.

 

Huidverzorging

Heeft uw hond of kat last van vervelende huidongemakken of kleine verwondingen? Bijvoorbeeld door een insectenbeet, een tak, stekelplant of een gevecht met een ander dier?  Dan kan een spray met propolis de huid verzachten, beschermen en het herstellend vermogen stimuleren. Propolis wordt ook wel bijenlijm genoemd. Bijen produceren het goedje namelijk als afdichtingsmateriaal en beschermingslaag voor de korf. Dit verklaart hoe het product ook bescherming biedt voor de huid. Bij jeuk of uitslag raden we de speciale huidverzorgingspoeder met propolis aan.

 

Voetkussens

De voetkussens van uw hond of kat zijn lekker zacht, maar o zo kwetsbaar. Voor beschadigde pootjes heeft Propolia een krachtig balsem ontwikkeld met Propolis en honing. Dankzij de werking van propolis en shea butter behouden voetkussens hun natuurlijke veerkracht en zijn beschadigde poten snel hersteld!