Recept Stoofpeertjes met hakhoning
Heerlijk kruidige stoofpeertjes, Nét even anders en eenvoudig te bereiden.
Benodigdheden voor 1 kilo stoofpeertjes:
✔️ 1 kilo stoofperen
✔️ 375 ml. rode wijn of ambrosia honing rode kruidenwijn
✔️ water
✔️75 gr. hakhoning in de smaken sinaasappel , kaneel en anijs
Schil de stoofpeertjes en laat het steeltje zitten. Zet de peertjes in een ruime pan en giet de rode wijn hierbij. Vul aan met water tot de peertjes net onder het vocht staan. Gooi de brokjes hakhoning hierbij. U hoeft dus geen suiker toe te voegen. Houd u van erg zoete peertjes dan kunt u naar smaak wat extra hakhoning toevoegen.
Breng het geheel aan de kook en zodra het kookt de warmtebron verlagen en de stoofpeertjes op lage warmte ruim een uur laten pruttelen / sudderen. Eventueel kunt u het vocht nog binden met een volle eetlepel maizena zodat het vocht wat dikker wordt als een soort saus.
De stoofpeertjes zijn zowel koud als warm heerlijk! Ook lekker in yoghurt of vanille vla als toetje.
De gebruikte smaken hakhoning zijn allemaal verkrijgbaar in onze webwinkel.