Honing kopen bij de imker, Puur natuur en onbewerkt.

Als je op zoek bent naar gezonde honing, is het aan te raden om deze rechtstreeks bij de imker te kopen. Bij Imkerij het Honingatelier geloven we in het belang van het behouden van de natuurlijke eigenschappen van honing. Daarom verkopen wij uitsluitend rauwe, onbewerkte honing.

Wat is rauwe honing?

Rauwe honing, ook wel bekend als koudgesligerde honing, Onze honing die niet gekookt of bewerkt is. Dit betekent dat de honing puur blijft en al zijn waardevolle voedingsstoffen behoudt. Bij ons worden de bijenkorven zorgvuldig verzameld en wordt de honing alleen ontzegeld en geslingerd voordat deze in potjes of emmers wordt verpakt.

Koudgeslingerde honing: een misleidende term

Een veelgebruikte term in de industrie is "koudgeslingerde" honing. Echter, dit is een misleidende term geworden. Honing kan namelijk niet op hoge temperaturen worden geslingerd omdat dan de raat smelt en er een knoeiboel ontstaat. In werkelijkheid wordt onze honing op kamertemperatuur geslingerd om ervoor te zorgen dat alle waardevolle eigenschappen behouden blijven.

Verhitting: schadelijk voor honing

Honing kristalliseert na verloop van tijd. Wanneer de honing hard is geworden, kan deze au bain-marie worden verwarmd tot maximaal 40 graden Celsius. Dit is vergelijkbaar met de warmte in een bijenkast. Door op deze manier te verhitten, blijven alle natuurlijke enzymen behouden.

Helaas geldt dit niet voor veel honingsoorten die in supermarkten verkrijgbaar zijn. Deze worden vaak op grote schaal geproduceerd en er wordt niet altijd rekening gehouden met een maximale verhittingstemperatuur. Hierdoor gaan belangrijke enzymen verloren en wordt de kwaliteit van de honing aangetast.

Waarom honing kopen bij de imker?

Door je honing rechtstreeks bij de imker te kopen, ben je verzekerd van pure, onbewerkte en gezonde honing. Bij Imkerij het Honingatelier zorgen we ervoor dat onze bijenvolken op een duurzame en natuurlijke manier worden verzorgd. Onze imkers hebben een passie voor hun vak en streven naar het behoud van de natuurlijke eigenschappen van honing.

Bovendien krijg je bij ons ook de gelegenheid om meer te leren over het proces van honingproductie en bijenteelt. We organiseren regelmatig rondleidingen waarbij je kunt zien hoe onze bijenkasten werken en hoe we onze heerlijke honing produceren.