Propolis weerstand tegen omikron het kan best helpen (s) | Imkerij het Honingatelier heeft voldoende propolis op voorraad van de imker te bestellen via de webshop boven de 50 euro geen verzendkosten | Zelhem ook te vinden onder www.bijen-shop.nl

*Het is erg druk met het leveren van diverse Pakketen, het kan daarom zijn dat er wat vertraging is met het leveren*

Stuifmeelkorrels

Bijen verzamelen stuifmeelkorrels . Ze dragen ze mee als kleurige klompjes aan hun poten.
De klompjes  (ook wel pollen genoemd) zijn niet alleen van levensbelang voor bijen en larven, het unieke mengsel bevat ook voor de mens zeer nuttige stoffen.
Wie goed en gevarieerd eet, krijgt genoeg van deze stoffen binnen, maar er zijn genoeg situaties waarbij stuifmeel een gunstige invloed heeft op de gezondheid.

Stuifmeel is gezond en goed voor jong en oud.

Het geeft kracht en energie.
Stuifmeel bevat onder andere 30 procent eiwitten (waarvan 10 procent als vrije aminozuren), 30 procent koolhydraten, 20 procent vetten (waarvan de helft meervoudig onverzadigde vetzuren) en mineralen.

Vanwege de relatief grote hoeveelheid vitamine B12 is stuifmeel waardevol voor mensen die geen vlees eten.

Stuifmeel ondersteunt een gezonde spijsvertering en bevordert de conditie van huid, haar en nagels. 

 

Gebruik: Iedere morgen 1 thee of eetlepel stuifmeelkorrels innemen liefst bij het ontbijt. Dit kan met water, met melk of met wat yoghurt of vla of muesli. Ook op een boterham met wat honing smaakt stuifmeel goed en komen de goede stoffen nog beter tot zijn recht.

Bij hooikoorts geeft stuifmeel verlichting bij dagelijks gebruik in de periode dat men daar behoefte aan heeft – vaak zal dat zijn in het voorjaar en/of in de zomer.

Houdt u zich aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

In geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte, medicijngebruik, of kinderen jonger dan 18 jaar, raadpleeg vóór het gebruik van voedingssupplementen eerst een deskundige, arts of apotheker.