Propolis weerstand tegen omikron het kan best helpen (s) | Imkerij het Honingatelier heeft voldoende propolis op voorraad van de imker te bestellen via de webshop boven de 50 euro geen verzendkosten | Zelhem ook te vinden onder www.bijen-shop.nl

**Nieuwe smaken hakhoning bestel en geniet.** gluten en lactose vrij!

Koninginnenteelt

Doel van de koninginnenteelt

Het doel van de koninginnenteelt is het verbeteren van de kwaliteit van de bijenstand en de daar bijbehorende volken.

De imker kiest na selectie welke koningin in welk volk wordt geplaatst, en hoopt daarmee dat de positieve eigenschappen van de koningin wordt doorgeeft aan de nieuwe generatie.

Denk daarbij aan  honing opbrengst, zwermtraagheid, een rustige raatzit,  zachtaardigheid en de vitaliteit van het complete bijenvolk. En nu erg in opkomst het VSH.

Naast het verbeteren van de kwaliteit van de bijenstand en volken wordt ook de kans verkleind dat de oude bijenkoningin alleen nog onbevruchte eitjes legt.en dus darrenbroedig wordt.


Door elk seizoen nieuwe koninginnen te telen en dus actief bezig te zijn met de koninginnenteelt heb je genoeg reserve koninginnen. Mocht onverwachts iets misgaan met de bestaande koninginnen in de volken, dan kan het volk gered worden met een reserve Koningin

Interessante weetjes

De koninginnenteelt vindt normaal eind april plaats. Rond eind april vliegen er namelijk voldoende geslachtsrijpe darren rond. Het is dan de tijd om te beginnen met het overlarven.
Voor een imker is het belangrijk om een strikte tijdsplanning aan te houden. Dit wordt ook wel de Koninginnenteeltkalender genoemd.  Wij van het Honingatelier hebben je het makkelijk gemaakt door zo`n teeltberekening digitaal aan te bieden voor €3,00 dit is zowel op de telefoon als op de computer te gebruiken, werk je bijvoorbeeld in de Cloud dan heb je overal toegang om de gegevens in te zien en evt. te bewerken. Wel zo makkelijk!

 

 

Kastkaart €3,25

Digitale teeltberekening €4.25