Propolis weerstand tegen omikron het kan best helpen (s) | Imkerij het Honingatelier heeft voldoende propolis op voorraad van de imker te bestellen via de webshop boven de 50 euro geen verzendkosten | Zelhem ook te vinden onder www.bijen-shop.nl

**Vanaf 31 Januari 2023 zijn wij aan het relaxen, bestellingen worden pas na 21 februari 2023 verwerkt**

Koninginnenteelt

Doel van de koninginnenteelt

Het doel van de koninginnenteelt is het verbeteren van de kwaliteit van de bijenstand. De imker kiest welke koningin in het volk wordt geplaatst en welke positieve eigenschappen ze doorgeeft aan de nieuwe generatie. Naast het verbeteren van de kwaliteit van de bijenstand wordt ook de kans verkleind dat de oude bijenkoningin alleen nog onbevruchte eitjes legt.
Door elk seizoen bezig te zijn met de koninginnenteelt komen er genoeg reserve koninginnen. Mocht onverwachts iets misgaan met de koninginnen in de productievolken, dan kan het volk gered worden met een reserve moer.

Interessante weetjes

De koninginnenteelt vindt eind april plaats. Rond eind april vliegen er namelijk voldoende geslachtsrijpe darren rond. Het is dan de tijd om te beginnen met het overlarven.
Voor een imker is het belangrijk om een strikte tijdsplanning aan te houden. Dit wordt ook wel de Koninginnenteeltkalender genoemd.  Wij van het Honingatelier hebben je het makkelijk gemaakt door zo`n teeltberekening digitaal aan te bieden voor €3,00 dit is zowel op de telefoon als op de computer te gebruiken, werk je bijvoorbeeld in de Cloud dan heb je overal toegang om de gegevens in te zien en evt. te bewerken. Wel zo makkelijk!

 

 

Kastkaart €3,25

Digitale teeltberekening €4.25