Propolis weerstand tegen omikron het kan best helpen (s) | Imkerij het Honingatelier heeft voldoende propolis op voorraad van de imker te bestellen via de webshop boven de 50 euro geen verzendkosten | Zelhem ook te vinden onder www.bijen-shop.nl

**Nieuwe smaken hakhoning bestel en geniet.** gluten en lactose vrij!

Buckfast bijenvolken te koop

Deze volken zijn zachtaardig, sterk en gezond en hebben een goede neus waar nectar en het broodnodige stuifmeel te halen is, en bovenal prettig om mee te werken.
Door gebruik te maken van eigen teeltmateriaal wat afkomstig is van bijvoorbeeld Ameland en Flevo
Hier door krijgen de bijenvolken die het Honingatelier verkoopt gunstige kenmerken.

 

Eigenschappen van de Buckfast P0-Moeren (koninginnen)


Om goede F1 bijenvolken te telen, gebruiken we raszuivere koninginnen die zijn aangepaart met raszuivere darren van bijvoorbeeld het teeltstation Ameland en/of Flevo. de Darren van de station`s en Koninginnen van eigen teelt bezitten de gunstige eigenschappen die men kan toeschrijven aan de standaard van Buckfastbijen.

Hierna wordt er geselecteerd op::

  • Honingopbrengst
  • Zachtaardiger:  
  • Raatvastheid:  
  • Zwermtraagheid
  • VSH 

 

Zachtaardigheid

Het is ons doel een bijenvolk te telen dat prettig is om mee te werken, sterk is en gezond is. En daarbij nog ruim voldoende honing haalt. ***let wel op***  als de situatie erom vraagt zal ook een zachtaardig volk zich soms willen verdedigen. Een Kap blijft dus wel raadzaam om bij de hand te hebben er kunnen altijd situaties voordoen waardoor een volk anders reageert, dan dat u had bedacht.

 

Reserveer een bijenvolk

Het aantal bijenvolken die we in 2023 kunnen telen is beperkt.

Daarom werken we op basis van reserveringslijst.

Ons maximum voor 2023 is bereikt!

Als je nu reserveert kom je op  de reservelijst voor levering in 2023. Mochten er reserveringen uitvallen komen de mensen van de reservelijst in aanmerking.

 

Het maximum is bereikt voor dit jaar!! Je ontvangt een berichtje en plaatsen we je op de reservelijst voor 2023.