Buckfast bijenvolken te koop

Deze volken zijn zachtaardig, sterk en gezond en hebben een goede neus waar nectar en het broodnodige stuifmeel te halen is, en bovenal zeer prettig om mee te werken.
Door gebruik te maken van eigen teeltmateriaal wat afkomstig is van bijvoorbeeld Ameland en Flevo
Hier door krijgen de bijenvolken die het Honingatelier verkoopt gunstige kenmerken.

 

Eigenschappen van de Buckfast P0-Moeren (koninginnen)


Om goede F1 bijenvolken te telen, gebruiken we raszuivere koninginnen die zijn aan gepaard met raszuivere darren van bijvoorbeeld het teeltstation Ameland en/of Flevo of door KI. de Darren van de stadions en Koninginnen van eigen teelt bezitten de gunstige eigenschappen die men kan toeschrijven aan de standaard van Buckfastbijen.

Hierna wordt er geselecteerd op::

  • Honingopbrengst
  • Zachtaardiger:  
  • Raatvastheid:  
  • Zwermtraagheid
  • VSH 

 

Zachtaardigheid

Het is ons doel een bijenvolk te telen dat prettig is om mee te werken, sterk is en gezond is. En daarbij nog ruim voldoende honing haalt. ***let wel op***  als de situatie erom vraagt zal ook een zachtaardig volk zich soms willen verdedigen. Een Kap blijft dus wel raadzaam om bij de hand te hebben er kunnen altijd situaties voordoen waardoor een volk anders reageert, dan dat u had bedacht.

 

Reserveer een bijenvolk

Het aantal bijenvolken die we in 2024 kunnen telen is beperkt.

Daarom werken we op basis van reserveringslijst.

 

Als je nu reserveert kom je op  de reservelijst voor levering in 2024. Mochten er reserveringen uitvallen komen de mensen van de reservelijst in aanmerking.