Propolis weerstand tegen omikron het kan best helpen (s) | Imkerij het Honingatelier heeft voldoende propolis op voorraad van de imker te bestellen via de webshop boven de 50 euro geen verzendkosten | Zelhem ook te vinden onder www.bijen-shop.nl

**Vanaf 31 Januari 2023 zijn wij aan het relaxen, bestellingen worden pas na 21 februari 2023 verwerkt**

Buckfast Koninginnen

Koninginnen voor het Volk

Voor onze imkerij had ik behoefte aan koninginnen van goedekwaliteit, maar de dure koninginnen die ik kocht vielen stuk voor stuk tegen. Daarom kweek ik nu al meer dan 20 jaar alle koninginnen zelf.  Mijn uitgangspunten zijn: vitaal, zachtaardig, raatzit en zwermtraag. Zachtaardig en zwermtraag zijn echte karaktereigenschappen van een Buckfast volk, maar  de vitaliteit geef ik mee door mijn unieke manier van telen. Daardoor zijn onze koninginnen vitaler dan die van andere koninginnentelers. Ik ga voor kwaliteit, niet voor aantallen! De kwaliteit van onze koninginnen viel ook andere imkers op en daarom kweek ik ook een aantal koninginnen voor imkers die ook graag een Buckfast koningin willen hebben.

Elke Buckfast koningin loopt direct uit in het bevruchtingsvolk. In een bijenvolk  krijgt een koningin vanaf het begin de beste verzorging die ze nodig heeft. Een bevruchtingsvolk op mini-plus ramen heeft meer dan voldoende bijen en een ruime voorraad honing in de raat. Door dat ik niet meer hoef te storen in het opzoeken van een koningin, en het overplaatsen in bijvoorbeeld een ander volk. Hebben de koninginnen ook minder stress, dit komt het volk en koninginnen ten goede, ik geef ze alleen op tijd ruimte door een nieuwe broedbak bij te plaatsen. Voor het eind van de zomer zitten alle kernvolken op minimaal 18 ramen mini- plus en zijn ze klaar voor de winter.

 

Onbevruchte Buckfast koninginnen, zijn vanaf nu online te reserveren zo kunt u zelf bepalen waar u de bevruchting laat plaats vinden op een bevruchtingsstation of gewoon op de thuisstand. 

deze zijn vanaf half Mei tot Augustus te verkrijgen

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.