Koninginnen voor het Volk

Voor mijn imkerij had ik behoefte aan koninginnen van goede kwaliteit, maar de dure koninginnen die ik kocht bij telers vielen stuk voor stuk tegen. Daarom ben ik zelf met het kweken begonnen nu al meer dan 35  jaar teel ik alle koninginnen zelf.  Mijn uitgangspunten zijn: vitaal, zachtaardig, raatzit en zwerm traag en nu VSH. Zachtaardig en zwerm traag zijn echte karaktereigenschappen van een Buckfast volk, maar  de vitaliteit geef ik mee door mijn manier van telen..

Ik ga voor kwaliteit, niet voor aantallen! 

Elke Buckfast koningin loopt direct uit in haar eigen bevruchtingsvolkje. In het bijenvolkje  krijgt een koningin vanaf het begin de beste verzorging die ze nodig heeft. Een bevruchtingsvolkje op mini-plus ramen heeft meer dan voldoende bijen en een ruime voorraad honing in de raat. Door dat ik niet meer hoef te storen in het opzoeken van een koningin, en het overplaatsen in bijvoorbeeld een ander volk. Hebben de koninginnen ook minder stress, dit komt het volk en de  koninginnen ten goede, ik geef ze alleen op tijd ruimte door middel van een nieuwe broedbak bij te plaatsen gevuld met lege ramen. Voor het eind van de zomer zitten alle volken op minimaal 12 ramen mini- plus en zijn ze klaar voor de winter.

 

Onbevruchte Buckfast koninginnen kopen, ze zijn vanaf nu online te bestellen zo kunt u zelf bepalen waar u de bevruchting laat plaats vinden op een bevruchtingsstation, Ki of gewoon op de thuisstand. 

deze zijn vanaf half Mei tot Augustus te verkrijgen.

 

Als je nu reserveert kom je op  de reservelijst voor levering in 2024. Mochten er reserveringen uitvallen komen de mensen van de reservelijst in aanmerking.

 

We hebben liever dat u de koninginnen  ophaald i.p.v verzenden.

Het verzenden is dan ook geheel op eigen risico van de koper!

 

Afspraak voor kunstmatige inseminatie maken:

Voor bestellingen kunt u mailen met info@ihethoningatelier.nl of bellen met 06-31085495

Reservelijst  Buckfast koninginnen 2024