Propolis weerstand tegen omikron het kan best helpen (s) | Imkerij het Honingatelier heeft voldoende propolis op voorraad van de imker te bestellen via de webshop boven de 50 euro geen verzendkosten | Zelhem ook te vinden onder www.bijen-shop.nl

*Het is erg druk met het leveren van diverse Pakketen, het kan daarom zijn dat er wat vertraging is met het leveren*

Voor Scholen

Ik wil leerlingen uit alle jaarlagen kennis laten maken met een superorganisme, namelijk de honingbij.
Aan de hand van de bijenkast, de bijen en de handelingen die ik samen met de leerlingen zal verrichten zullen de leerlingen aanvullende biologie kennis opdoen maar ook algemene vaardigheden meekrijgen. De onderwerpen die worden besproken in de reguliere biologie lessen kunnen vaak gekoppeld worden aan wat er in de bijenkast gebeurd, of daarom heen. Denk aan kennis over het ecosysteem en de levenscycli van de bijen en aan zorg en verantwoordelijkheid, concentratie en doelgericht werken.

Er wordt een bijenkast op de school of in de buurt van de school geplaatst. Deze wordt gekoppeld aan een klas en onder leiding van mij verzorgd. De leerlingen die elke week wisselen helpen mij (elke week twee á drie leerlingen) met de taken die verricht moeten worden in de kast.

Wil je met jouw klas of school ook de bijen een handje helpen en in dat proces, en ook nog eens heel veel leren over de bijen?

Gastles.

Begint de natuur weer te leven, de vogels te zingen en de insecten te kroelen.

Dan is het leuk om een stukje natuur naar binnen te halen. Namelijk de honingbij, een bij die door mensen gehouden kan worden. In de klas, bij jouw bedrijf of andere plek kun je gemakkelijk een kijkje nemen in het superorganisme. Door een deel van het volk mee te nemen in een demonstratiekast.

Wil je kennis maken met de wonderlijke wereld van de bij, de complexe sociale organisatie en waarom de bijen zo belangrijk zijn? En natuurlijk hoe wij allemaal de bij kunnen helpen op onze eigen manier.
Neem dan contact op om een gastles over en met bijen te plannen.
De bijen zijn er klaar voor eind april begin mei tot het einde van het bijenseizoen.